Schoffel menu

Duurzaamheid
Als modern familiebedrijf en leverancier van innovatieve buitensportkleding neemt Schöffel haar rol als aanjager op gebied van duurzaamheid zeer serieus. Bij Schöffel hebben we een grote passie voor het buitenleven, dus we streven er naar milieuvriendelijk te produceren.

Bluesign


Een deel van onze producten is Bluesign gecertificeerd. De Bluesign standaard is een onafhankelijk initiatief van de textielindustrie die in 2000 is opgezet in Zwitserland. Het keurmerk is tot stand gekomen als antwoord naar de vraag voor milieuvriendelijke textielproducten. Bluesign Technologies AG heeft het keurmerk ontwikkeld en onderhoudt het keurmerk zelf onder eigen beheer. Ook bieden ze ondersteuning voor de textielindustrie voor de uitvoering hiervan.

Het doel van Bluesign Technologies is dat de producten die worden gefabriceerd en de afwerking ervan uitsluitend bestaan uit natuurlijke en synthetische vezels die voldoen aan de strengste criteria wereldwijd en ook de producent wordt gecontroleerd door Bluesign. Bluesign Technologies AG bekijkt het hele productieproces en geeft aanbevelingen met gelijkwaardige maar onschadelijke bestandsdelen als alternatief.

Het keurmerk is opgebouwd rond vijf principes: efficiënt gebruik van de grondstoffen, watervervuiling verminderen, luchtvervuiling verminderen en veiligheid en gezondheid voor zowel de consument als de werknemers. Bluesign controleert zelf of aan al deze eisen wordt voldaan.

Fair Wear


In 2016 bereikte Schöffel de ‘leader-status’ binnen de Fair Wear Foundation. Deze Nederlandse organisatie streeft naar goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in landen waar kleding wordt geproduceerd voor de Europese markt. De Fair Wear Foundation heeft een gedragscode opgesteld voor. De arbeidsnormen van de Fair Wear Foundation zijn:
- vrije keus van arbeid
- geen discriminatie van werknemers
- geen kinderarbeid
- vrijheid van vakvereniging en recht op collectief onderhandelen
- betaling van een acceptabel loon
- geen excessieve werktijden
- veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
- een wettige arbeidsovereenkomst

Bedrijven die deelnemen aan Fair Wear Foundation implementeren de arbeidsnormen die in de gedragscode worden genoemd, en accepteren de controle van Fair Wear Foundation op daadwerkelijk verbetering van de arbeidsomstandigheden bij hun leveranciers. Sinds 2011 is Schöffel lid van de Fear Wear Foundation en in 2016 heeft een Schöffel een voortrekkersrol binnen de organisatie.
 • img05

  Online shop


  Bekijk onze shop online en besteld direct. Shop
 • img06

  Contact


  Medewerker spreken? Neem contact met ons op. Klik hier
 • img02

  Storelocator


  Vindt een winkel bij u in de buurt. Zoek nu

Nieuwsbrief

Avontuur vind je overal! Zelfs in je mailbox. Graag verrassen we je met exclusieve
(kortings)acties en vernieuwende collecties voor buiten. Die wil je niet mislopen,
toch? Schrijf je in voor onze Schöffel nieuwsbrieven:

Betaalmogelijkheden

Volg ons online


Ideavelop BV | Klavermaten 37c 7472 DD Hof van Twente (Goor) The Netherlands | BTW-nummer : NL809692442b01 | KVK 0608254
Contact : Telefoon : +31(0) 547 35 2727 | info@schoeffel.nl | Privacy Statement | Cookie Policy